panorama2.jpg

Vanaf 1 oktober 2013 is Danny Nooteboom als dirigent verbonden aan het Gemengd Koor HagaSonare.

Danny Nooteboom (1970) studeerde Schoolmuziek aan het conservatorium van Arnhem, Muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht en Koordirectie aan de Hogeschool van Gorinchem. Hij had les bij o.a. Frans Moonen en Joop Schets. Vanaf 1990 is Danny actief als dirigent. Aanvankelijk als dirigent van orkesten en ensembles, maar vanaf 1992 ook als koordirigent. Zo dirigeerde hij bijna 15 jaar lang de Vredeberg Cantorij in Oosterbeek en van 1996 tot 2007 het Zelhems Christelijk Oratoriumkoor. Ook is hij verbonden geweest aan het professionele barokorkest "Het Rijn Consort".

Momenteel is Danny verbonden aan het Toonkunstkoor Zeist, Aalsmeers Christelijke Oratorium Vereniging,  het Oosterbeeks Projectkoor, het Oosterbeeks Bachenensemble (een amateur barokensemble), jongerenkoor Chantiel uit Tiel en sinds augustus 2012 aan HagaCantare uit Den Haag.

Met bovenstaande ensembles heeft hij een uitgebreid repertoire opgebouwd van veelal werken voor koor en orkest, zoals bijv. "Die Schöpfung"en "Die Jahreszeiten" van Haydn, The Messiah van Händel, Olav Trugvarson van Grieg, King Arthur van Purcell, een groot aantal cantates van Bach en andere bekende en minder bekende composities.

Op 9 mei 2009 dirigeerde Danny Nooteboom in de Jacobikerk in Utrecht de Nederlandse Première van het Stabat Mater van Karl Jenkins en in oktober 2010 de Nederlandse Première van "The Sacred Songs", ook van Karl Jenkins.

Naast zijn vaste ensembles is Danny Nooteboom ook een veelgevraagde dirigent voor Scratch evenementen. Vanaf 2007 dirigeert hij de jaarlijkse Messiah Scratch van de KCZB in Leidschendam en vanaf 2008 is hij dirigent van de bekende "Leidse Scratchdagen". In februari 2001 werkte hij samen met de bekende Nederlandse componist Merlijn Twaalfhoven in het project "De Stem van de Haarlemmermeer" t.g.v. de opening van het Cultuurgebouw in Hoofddorp. In het najaar van 2011 heeft hij meegewerkt aan het project "Galmtest" eveneens van Merlijn Twaalfhoven en in 2012 heeft hij een voorstelling van The Air we Breath geleid. Op 11 maart 2012 dirigeerde hij een geënsceneerde uitvoering van Bach's Matthäus Passion in een regie van Floris Visser. In dit project "Haagse Passie" werkte hij samen met o.a. Marcel Beekman, Dave ten Kate en Marijn Zwitserlood. Op 1 april 2014 dirigeerde Danny de première van de Marcus Passie van Dick van der Stoep met het Oosterbeeks projectkoor. Tevens geeft Danny workshops over koorrepertoire en geeft hij directielessen.

Voor meer info hierover www.leerdirigeren.nl